Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 29 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Без политичких и навијачких обележја у школама ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

После инцидента због ношења мајица с Принциповим ликом у школи: Има ли правила? У осмолеткама истичу да су због безбедности забрањени сви симболи. На улазу у зграду Електротехничке школе "Земун" окачен је "дрес код"

ИНЦИДЕНТ у ОШ "Никола Тесла" у Раковици, када се у школи неколико осмака сликало у мајицама са ликом Гаврила Принципа и натписима, поново је отворио питање о прикладном облачењу за образовну установу. Како нам је речено у Министарству просвете, не постоји јединствени документ о правилима понашања на нивоу државе, већ је то регулисано општим актом сваке школе.

Осим мини сукњи, деколтеа, голих стомака, бермуда... у једном од правилника који су, углавном, слични за све образовне установе, наводи се "не може се долазити у школу са одећом која има увредљивих натписа или слика, који промовишу нацоналну, верску, политичку или сексуалну опредељеност". Пракса у школама је да се ученици опомену да скину неприкладну гардеробу и да више не долазе тако обучени. Ако то не уроди плодом, следећи пут се враћају кући, а изостанци се евидентирају као неоправдани.

Опширније...
 
Поред плате мора и превоз: Како правдати рачуне или бус плус? ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Новац који послодавци издвајају за превоз запосленима мора бити искоришћен у те сврхе, за куповину Бус плус картице или да се правда такси рачунима.

То је изјавио заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је појаснио да Законом о раду сви послодавци морају да осим плате обезбеде запосленима и накнаду за превоз.

"Та накнада је неопорезива и може да се користи само за превоз. Убудуће ће морати да се докаже да је коришћена за превоз. То може да се докаже куповином Бус плус картица, такси рачуном или рачуном са бензинске пумпе", рекао је Весић за ТВ Пинк.

Опширније...
 
ФССШ жели драгим колегиницама: ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 
Хаос око надокнаде градива: У појединим школама уводе 8. час, а у некима ће тражити да се на наставу дође пола сата раније ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Оваква надокнада часова биће само имитирање наставе, упозоравају просветари

Министарство просвете наложило је школама да саме направе план надокнаде часове, изгубљених током продуженог распуста. Већина је у старту одустала од радних субота, али су онда на ред дошле и неке сумануте идеје: поједине школе решиле су да уведу 8.час, док ће друге тражити да се у школу дође пола сата раније или да се последњи час продужи за 15 минута.


Тако ће ђаци који буду имали осми час, уместо стандардних пет, тог дана у школи провести чак седам сати. А они који буду морали да дођу пола сата раније, односно у 7.30, ујутру ће морати да се буде у цик зоре, нарочито ако им школа није близу куће.

Пуко испуњавање форме

Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа, каже да ће оваква надокнада часова бити само "имитирање наставе" и да се она ради тек да би се испунила форма.

- Ако терате ђаке да остану и осми часу школи или да дођу у 7.30 да слушају наставу, они сигурно неће бити мотивисани за рад и таква настава неће имати ефекта. Исто тако сам чуо да ће у појединим школама продужити последњи час за 15 минута. То такође није никакав вид надокнаде. Ђаци ће одседети тих 15 минута јер морају, а не зато што ће за то време нешто стварно и научити - наводи Антић.

Опширније...
 
Јединица избрисана из средњих школа, масовно поклањамо оцене: Наставник послао снажну поруку родитељима, директорима и Министарству ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Са њим је сагласна и наставница медицинске школе у Београду која нам прича да се, због немогућности да икоме да јединицу, дешава да медицински техничар изађе из школе без минимума знања

Поклањамо оцене шаком и капом. Ако не пристанемо да дамо већу оцену, сумња се у наш рад, проглашавамо се неспособнима да учимо децу, и то је такав притисак да на крају морамо да попустимо.

Молим вас, престаните то да радите! Престаните да нас терате да деци дајемо оцене које немају покриће у знању.

Овако наставник Милорад Антић, у име Форума средњих стручних школа и својих колега, апелује на родитеље, директоре школа и Министарство просвете. Како каже, о масовном поклањању оцена и притисцима које просветари трпе стално се прича по зборницама и ходницима школа, али наставници више не знају шта да учине да би то прекинули.

- Јединица више не постоји као оцена. У основним школама је одавно нема, а сад се полако брише и из гимназија и средњих стручних школа. Кад би се наставник усудио да ученику који ништа не зна да јединицу, прошао би голготу. Био би окривљен да не држи добро допунску наставу и да не објашњава како треба, иако на допунску наставу ђаци или одбију да дођу или дођу и неће да слушају - прича Антић за Telegraf.rs.

Он упозорава родитеље да трком за оценама које немају покрића у знању чине деци медвеђу услугу и уче их погрешним вредностима у животу.

- Деца тако прихватају потпуно погрешан систем вредности у којем се све може завршити преко везе или "на муфте". Многе оцене су шарена лажа. Замислите какав је то пораз за ово друштво када у средњу школу дође неко ко не зна да реши сложенију рачунску операцију или брка таблицу множења, неко ко не зна сопствену историју и географију - наводи он.

У том врзином колу притисака и уцена учествују сви, додаје Антић, од родитеља до директора школа и Министарства просвете.
- Ако се сећате, сам министар је рекао да треба смањити градиво за оцене 2,3,4,5... То не води никуда, осим додатном срозавању већ опалих критеријума - истиче наш саговорник.

Опширније...
 
ПРОДУЖЕН РОК ВАЖЕЊА ПКУ! ПДФ Штампа Ел. пошта


ИНФО ФССШ
 
Од следеће године без забране запошљавања у јавном сектору ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Забрана запошљавања у јавном сектору, која се примењује већ шесту годину, највероватније ће бити укинута крајем ове године. Планирано је да се од 2020. године примењује нови механизам запошљавања у целом јавном сектору, прeма такозваним кадровским плановима, незванично сазнаје „Политика”.

То значи да владина Комисија за давање сагласности за ново запошљавање неће више давати зелено светло за попуњавање сваког појединачног радног места. Убудуће ће само одобравати план запошљавања у одређеном државном органу. Служба која има потребу за попуњавањем одређеног броја радних места сачиниће план, који ће потом предати надлежном министарству, а оно потом затражити сагласност Владе Србије.

Кадровски планови су, иначе, раније постојали у министарствима и државним органима, што је значило прецизно планирање послова и броја потребних људи. Сада би они требало да се примењују на цео јавни сектор, то јест и на школе, болнице, домове здравља.

Укидање забране запошљавања једна је од тема о којима ће Бранко Ружић и Синиша Мали, министри државне управе и финансија, ових дана разговарати са мисијом Међународног монетарног фонда, која до 5. фебруара борави у Београду. На дневном реду је и начин запошљавања у јавном сектору и, наравно, платни разреди, који је требало да буду уведени ове године, али су одложени за наредну.

Мера забране пријема у радни однос у јавном сектору уведена је крајем 2013. и до сада је у договору са ММФ-ом у више наврата продужавана.

Ипак, то није значило и потпуну обуставу запошљавања у јавном сектору, јер су нови кадрови примани у радни однос тамо где се појавила потреба за тим. Потребно је било добро образложење и одобрење владине Комисије за давање сагласности за ново запошљавање.

Фискални савет је више пута у последње време упозоравао да је ову меру требало укинути 2015. године. Недавно су изашли и са препоруком да се током 2019. мора контролисано изаћи из мере забране запошљавања јер већ постоји мањак запослених у кључним деловима јавног сектора. Према њиховој анализи, у здравству недостаје 3.000 радника, а само у Клиничком центру Србије мањак је 1.000 запослених. Недовољно људи је запослено и у државној администрацији. У Пореској управи недостаје око 500 људи, а у инспекцијским службама око 300.

– Забрана запошљавања довела је до снажног смањења броја стално запослених, али је тај пад ублажен повећањем броја посредно ангажованих радника. Увођење забране запошљавања одмах је зауставило раст укупне запослености у државном сектору. Директна последица било је смањење броја стално запослених радника (на неодређено) и то за готово 36.000 људи у периоду 2014–2017. Тиме је укупна запосленост смањена за више од седам одсто, што је прилично велико смањење – наводи Фискални савет у „Мишљењу на Фискалну стратегију 2019–2021”.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 193