Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 8 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

"Срце од човека" ПДФ Штампа Ел. пошта

 
Снежана Огњановић прва добитница форумове награде "Срце од човека" са члановима комисије
Форум средњих стручних школа је једини просветни синдикат који додељује награду за најбољег синдикалног члана „Срце од човека“. Ова награда је установљена 2019. године, на шта је Форум средњих стручних школа посебно поносан, јер је урађено нешто што до сада није виђено у синдикалном деловању у просвети. Награда се додељује члану синдиката који је својим радом и залагањем показао изузетну племенитост, доброчинство и пожртвованост како према колегама, тако и у синдикалном деловању. Вођен овим критеријумима трочлани жири Форума средњих стручних школа у саставу др Данијела Чобељић, Миладин Ивановић и Душица Павловић је после изузетно тешког већања, јер је конкуренција била јако велика, одлучио да први лауреат награде „Срце од човека“ буде Снежана Огњановић, професор историје у Средњој туристичкој школи Нови Београд. Нашу колегиницу Снежану, од осталих је посебно издвојио хуманитарни рад у оквиру Форума средњих стручних школа, али и залагање на промоцији нашег синдиката и свих вредности и радњи за које се Форум залаже.

Снежана Огњановић је у просвети 35 година. Професорску каријеру је започела на падинама Копаоника у ОШ „1. Мај“ у Влајковцу. Каријеру је наставила у ОШ „Ј. Ј. Змај“ у Брусу, да би свој радни век привела крају у Средњој туристичкој школи Нови Београд у којој ради од 1997. године. Снежана је посебно поносна на свој синдикални рад и са пијететом истиче да је од почетка своје каријере синдикални активиста.
-    Деловање кроз синдикат посебно добија на значају последњих година када је професија просветног радника доведена на најниже гране. Зато је улога синдиката изузетно важна у овим тешким тенуцима за професију. То је једина институција која је ту да помогне и да заштити права просветних радника који су остављени на цедилу – каже Огњановићка. Да ли вас је изненадила ова награда Форума средњих стручних школа?
Наравно. И изненадила ме је и обрадовала. Сваком човеку је драго када други људи, а посебно колеге, препознају  да у нечијем раду постоји нешто што је вредно награде. С обзиром да сам у просвети 35 година и да за годину дана одлазим у пензију, ова награда има још већу тежину.

Да ли постоји нешто што вас у вашем дугогодишњем раду у просвети чини посебно поносном?

Наравно. Пре свега мој синдикални рад и залагање. Управо захваљујући раду кроз синдикат сам била у могућности да помогнем колегиницама и колегама којима је помоћ била потребна. Посебно сам поносна на помоћ колегама из поплављених подручја 2014. године, али и бројним хуманитарним акцијама у којима сам учествовала у прикупљању и обезбеђивању новчаних средстава за лечење деце и колегиница и колега.

Сматрамо да је комисија у веома јакој конкуренцији и уз много муке и напора награду „Срце од човека“ доделила правој особи.
Захваљујемо се члановима комисије на изузетно преданом и непристрасном раду.

ИНФО ФССШ