Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

Банер

СТРУЧНО УПУТСТВО

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер

Протест 17.03.2015

Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2020/2021

Тренутно онлине

Имамо 23 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Раскрикавање проблема у Угоститељско-туристичкој школу у Београду ПДФ Штампа Ел. пошта


Додатна средства за Угоститељско-туристичку школу у Београду од 15. марта до 30. октобра 2020. године обезбеђују се закључком Владе Србије. У четвртак, 15. октобра донет је нови закључак Владе Србије који се односи на ту установу а којим је омогућено да се радницима који су запослени на неодређено време у оквиру проширене делатности исплати плата.

Угоститељско-туристичка школа у Београду има одређен број запослених који су ангажовани за основну делатност, док су остали ангажовани за проширену делатност. Наиме, више од 60 запослених у школи су радници који нису ангажовани у систему образовања већ су запослени на неодређено време у оквиру проширене делатности и у складу са законским и подзаконским актима њихово финансирање није могуће на терет буџета.

У Србији постоје и друге сличне образовне установе које су за разлику од ове успеле из сопствених средстава да обезбеде средства до краја године.

У овој као и у осталим школама због епидемије вируса Ковид 19 и ванредног стања у Србији практична настава није могла да се спроводи док се настава  одвијала онлајн. У претходна четири месеца ( јуну, јулу, августу и септембру) када су поново почели да раде и угоститељски објекти, укључујући и хотел „Палас“  Угоститељско туристичка школа је поново почела да стиче сопствене приходе. Министарство је тражило да има увид у те сопствене приходе из којих је требало да се обезбеде плате за раднике који нису у систему образовања.

Осим тога, школа мора да пређе на дуалне моделе спровођења наставе и да праксу остварује у другим објектима. Тренутно школа за ученичку праксу на располагању има хотел „Палас“, а самим тим и има најбоље услове за остваривање сопствених прихода. С друге стране,  пракса се може остваривати и по дуалним моделима, а школа уместо да пређе на такав модел лоше послује.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Влада Србије су  у претходних седам месеци помагали овој школи, односно Закључком Владе Србије омогућено је да се радницима који су запослени на неодређено време у оквиру проширене делатности исплати плата. С друге стране, Министарство просвете, науке и технолошког развоја сваког 6. и 21. у месецу исплаћују своје обавезе према школи. Најава протеста испред школе је покушај скретања пажње, који је потпуно непримерен.


Извор: mpn.gov.rs