Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

Банер

СТРУЧНО УПУТСТВО

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер

Протест 17.03.2015

Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2020/2021

Тренутно онлине

Имамо 8 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Слободан Брајковић пожељан сарадник министра Ружића! ПДФ Штампа Ел. поштаДок се цела просветна јавност пита како Слободан Брајковић, који је пуних 8 година у пензији, може бити представник просветних радника, министар просвете нема никакве дилеме. За њега је пензионер Брајковић легитиман саговорник. Мада би „сарадник“ звучало поштеније.

Подсећамо, овог понедељка су се четири (од укупно 6) организације  чланице Синдиката радника у просвети Србије (СРПС), организације које у чланству имају апсолутну већину чланова СРПС, писмено обратиле министру и упозорили га да би прихватање пензионера за легитимног представника и саговорника представљало додатно подривање Синдиката, али и саучествовање у флагрантном безакоњу. Министар је јасно упозорен да је Брајковић узурпатор који је изабран на Конгресу СРПС марта 2013. године и да од тада избора није ни било. Његов четворогодишњи мандат траје већ 9 година, а бројимо и даље. Чак и да је данас у цвету младости и даље би био нелегитиман. Ипак, на сва та упозорења министар Ружић није реаговао. Шта више, он је заједно са пензионером Брајковићем, човеком од близу 75 година живота, кројио и прекрајао радне подгрупе по школским управама, односно, прихватао је, и поред упозорења које је добио два дана раније, његове дописе као аутентичне и легитимне. Да то не буде све, истог тог Брајковића ће, извесно, решењем и сопственим потписом именовати у Централну радну групу. Зар је базична демократска процедура нејасна и министру? Биће ипак да је у питању нешто друго.

Који би интерес, осим материјалног, Слободан Брајковић могао да има? Зашто би њега интересовали услови рада просветних радника када је он пензионер? Зашто би њега интересовала зарада запослених када он не добија плату већ пензију? Пошто знамо да СРПС више није извор финансирања пензионера Брајковића, гласно се питамо ко онда јесте?

Министарство је, од више организација СРПС упозоравано и на финансијске малверзације које је Слободан Брајковић у прошлости радио. Ни тада нису реаговали. Због тих малверзација ће веома брзо, уз прикупљене доказе, тужба бити прослеђена тужилаштву на поступање. А можда неће бити и једина. Зато поново позивамо министарство да о свему добро размисли и процени да ли им ово треба.

У Београду, 3.септембар 2021. године

Слободан Брајковић пожељан сарадник министра Ружића!

ИНФО ФССШ