Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

Банер

СТРУЧНО УПУТСТВО

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер

Протест 17.03.2015

Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2020/2021

Тренутно онлине

Имамо 4 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Одлучено: Трећи тест носи 8 бодова ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 26 новембар 2013 21:16

 

 

Краљево -- Према предлогу министра Томислава Јовановића, на малој матури тестови из матерњег језика и математике носиће 16 бодова, а трећи, комбиновани тест осам бодова.

Како је саопштило Министарство просвете, ученицима ће почетком 2014. године бити доступне и збирке задатака са задацима, којима могу да провере стечена знања и вештине, у складу са стандардима постигнућа предвиђеним Програмом завршног испита.

Током другог полугодишта, ученици осмог разреда, као и претходних година, имаће пробне тестове, као симулацију завршног испита у основном обарзовању и васпитању, наводи се у саопштењу.

Пробни тестови неће бити оцењивани, али ће указати и ученицима и наставницима на области у којима треба интензивирати учење и припрему за полагање завршног испита у основном образовању и васпитању.

Раније данас подигнута је оптужница против четворо осумњичених за крађу тестова за полагање мале матуре у јуну ове године.

"Министар донео одлуку са групом родитеља"

Форум београдских гимназија (ФБГ) протестовао је јер је министар просвете Томислав Јовановић одлуку о матури за свршене ученике осмог разреда донео са, како се наводи, групом родитеља.

"Пошто је одбио предлог ФБГ-а и Форума средњих стручних школа да увођење трећег теста одложи на годину дана, министар просвете Томислав Јовановић је позвао неколико родитеља, како би са њима ''постигао договор о малој матури", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, синдикатима је јасно да просветне власти нису имале намеру да послушају глас синдиката и стручне јавности, али им "никако не може бити јасно ко су неколицина родитеља који су толико стручни да са министром просвете одлучују о судбини 70.000 овогодишњих осмака".

"Кога они представљају, када се зна да родитељи немају ниједну формалну организацију која би бројала више од 10 чланова, па самим тим не могу представљати легитимног партнера Министарству просвете у одлучивању (о стручности да не говоримо!)", наводи се у саопштењу.

Током викенда министар просвете се састао са групом родитеља са којима је разговарао о увођењу трећег теста на матури, поред теста из матерњег језика и математике. Против новог теста изјаснили су се поједини синдикати просвете.

Министар је родитељима објаснио да се пројекат завршног испита спроводи од 2003. године и да би за укидање трећег теста морао да се промени Закон, за шта не постоји општа подршка.

 

Извор: Б92