Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 45 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

www.forumsssb.org.rs
Промењен ПКУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Поштовани,
Обавештавамо Вас да је у „Сл. гласнику РС“, бр. 92/2020, дана 29. јуна 2020. године објављен Посебан колективни уговор о допуни Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика ("Сл. гласник РС", број 21/15, 16/18-споразум, 8/19-споразум).

Додат је чл. 24а:
„Запослени има право на накнаду плате у висини од 100% основе за исплату накнаде за месец у коме је привремено одсуствовао са рада због потврђене заразне болести COVID-19 или због мере изолације или самоизолације наложене у вези са том болешћу, а која је наступила као последица непосредног излагања ризику по основу обављања послова и радних задатака, односно службених дужности и контаката са лицима којима је потврђена болест COVID-19 или наложена мера изолације или самоизолације.

Запослени остварује право из става 1. овог члана тако што се:
1) за првих 30 дана одсуства са рада, исплата висине накнаде плате врши из средстава послодавца, односно буџета Републике Србије;
2) почев од 31. дана одсуства са рада, исплата висине накнаде плате врши из средстава обавезног здравственог осигурања до законом прописане висине накнаде плате (65%) а из средстава послодавца, односно из средстава буџета Републике Србије за преостали износ разлике до висине од 100% основе за исплату накнаде.

Право на накнаду плате из ст. 1. и 2. овог члана, остварује и запослени који је одсуствовао са рада из разлога наведених у ставу 1. овог члана у периоду за који до дана ступања на снагу овог колективног уговора није извршен коначни обрачун и исплата накнаде плате по основу привремене спречености за рад.
Одсуство са рада из става 1. овог члана запослени доказују решењем надлежног органа (санитарног инспектора, органа надлежног за контролу прелажења државне границе, царинског органа, изводом из евиденције Министарства унутрашњих послова и др.) или извештајем лекара о привременој спречености за рад (дознака), у складу са законом.”

Ова допуна се примењује од 29. јуна 2020. године.


ИНФО ФССШ
 
2000 људи остаје без посла ПДФ Штампа Ел. поштаИНФО ФССШ
 
Рекреативни одмор 2020. године ПДФ Штампа Ел. пошта

ОСТАЈЕМО ДОСЛЕДНИ!!!

Као и предходних година ФССШБ организује
рекреативи одмор за своје чланове.

ЈЕДИНИ СМО ОД СВИХ СИНДИКАТА У ПРОСВЕТИ КОЈИ ТО РАДИ!!!

Златар – "Вила Златар" од 06.07. – 11.07.2020. године

Златар - оаза лепоте и мира. Уз повољне  климатске услове, надморску висину од 1000м и здраву храну „Вила Златар“ са својом локацијом у центру Нове Вароши, идеална је за истински одмор али и организацију факултативних излета.

Услуга на бази пуног пансиона у периоду од 6.7.2020. до 11.7.2020.
Креће се са ручком у понедељак 6.7., а завршава са доручком у суботу 11.7.

• смештај у 1/2 и 1/3 собама
• свака соба поседује купатило, тв са кабловским прикључком
• Wi Fi бесплатан
• коришћење отворених спортских терена (кошарка, одбојка, мали фудбал) на удаљености 200 м од објекта.

Факултативни излети: Крстарење Увачким језером, обилазак манастира Милешева и слапова Сопотнице, посета манастира Козме и Дамјана, Дубнице, етно села Штитково. Излети се накнадно уговарају и плаћају.

Соко Бања – “Турист” од 10.07. – 15.07.2020. године и од 15.07. – 20.07.2020. године

Прва смена у периоду од 10.7.2020 до 15.7.2020.
Друга смена у периоду од 15.7.2020. до 20.7.2020.

У хотелу „Турист“  који обезбеђује:
-    Смештај у собамаа ½ и 1/3
-    Услуге на бази пуног пансиона

Током боравка у Соко Бањи организоваћемо и факултативне излете
1.    Посету Соко граду уз стручног водича
2.    Излет до Озрена и ручак на отвореном и друге спортске и културне садржаје.

 

ИНФО ФССШБ
 
Захтев министарству ПДФ Штампа Ел. пошта

Пример једне од пресуда можете погледати овде.


ИНФО ФССШ
 
АЛАРМАНТНИ ПОДАЦИ Ђаци после короне неће знати ни да бекну ПДФ Штампа Ел. пошта 

Српски ђаци ни досад нису бриљирали у знању, а после епидемије корона вируса готово половина петнаестогодишњака који умеју да читају и пишу неће разумети шта су прочитали, нити ће умети да препричају текст, односно биће оцењени као функционално неписмени, указује извештај Светске банке.

Од свих земаља Западног Балкана, Србија је пре епидемије остваривала најбоље резултате - имали смо 38 одсто функционално неписмених ученика. Нажалост, тај број, корона ће, како се наводи у извештају Светске банке, повећати за десет одсто, односно сваки други ученик у Србији неће бити способан да разуме и репродукује прочитано. Последице ће се највише осетити на Косову, са 78 одсто функционално неписмених петнаестогодишњака, а мало боље котирани након короне су ученици у Албанији, Северној Македонији и Црној Гори са нешто више од 50 одсто функционално неписмених.

- Мада је приступ телевизији широко распрострањен у државама Западног Балкана, овај медиј није довољан за квалитетну наставу… Настава путем интернета има потенцијал да буде далеко интерактивнија од телевизијског емитовања, али њена делотворност зависи од приступа дигиталним уређајима и интернету, квалитета садржаја и дигиталних вештина наставника - наводи се, између осталог, у извештају.

Кад је реч о интернету, у извештају стоји да, у просеку, око 60 одсто домаћинстава на Западном Балкану има приступ интернету брзине која задовољава предуслове за електронско учење.

- У просеку, једна десетина домаћинстава на Западном Балкану у којима живе ученици не поседује рачунар… Поред ограниченог приступа интернету, упитни су и доступност и квалитет дигиталног садржаја… Родитељи, који су сада фактички наставници, немају увек ни способности нити времена да помогну ученицима. Примера ради, проценат одраслих са барем основним дигиталним вештинама је у Србији до 46 одсто, док је преко 70 одсто у земљама попут Немачке и Данске - стоји у извештају.

Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа, каже за „Ало!“ да ће проценат функционално неписмених петнаестогодишњака сигурно бити већи након короне.

- Лако је поредити се са Косовом, Северном Македонијом или Албанијом, треба се поредити са напреднијима. Када је почела настава на даљину, лично сам инсистирао и поднео захтев Министарству просвете да се спроведе анкета међу ђацима како би се видело колико их има рачунар и интернет, и да се онима који немају, то обезбеди како би могли да прате наставу. С друге стране, просек старости просветних радника је 51 година, што значи да многи од њих имају основно познавање рада на рачунару. А ако има мана код наставника, то се осећа код ђака - истиче Антић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 280